Τα περίφημα «μπάνια του λαού» φαίνεται πως δεν πρόκειται να διαταράξει ο πρωθυπουργός με πρόωρες εκλογές.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε στην Κουμουνδούρου.

«Θα πάτε για πρόωρες εκλογές;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον κ. Τσίπρα. «Να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο» ήταν η «αποστομωτική» απάντησή του για να αποχωρήσει χαμογελώντας.

Κατά τα λοιπά, το Πολιτικό Συμβούλιο εξέτασε την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα. Στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, αποτυπώθηκαν σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων. Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις κομματικές πηγές.

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

«Να πάτε να κάνετε κανένα μπάνιο» σύστησε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας, όταν τον ρώτησαν για πρόωρες εκλογές

Χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στην Κουμουνδούρου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Οπως είπε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου «συζητήσαμε για όλα. Την επόμενη μέρα θα είμαστε ακόμη καλύτερα»

Το οικονομικό επιτελείο θα καθορίσει τις φοροελαφρύνσεις που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ -Φωτογραφίες: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

πηγη