Η 10η Οκτωβρίου 2017 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την ελληνική κοινωνία, καθώς υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, συνιστώντας μια κάποια δικαίωση για τον αγώνα ετών των διεμφυλικών ανθρώπων να τους αναγνωριστεί το αυτονόητο δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με το  πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερης Ώρας» που παρουσιάζει τους  τους πολιτικούς αρχηγούς ντυμένους τρανς και αποκαλεί τους 148 βουλευτές που ψήφισαν ναι ανώμαλους.

 

Το Παρατηρητήριο για το Ρατσιστικό και Φασιστικό Λόγο στα ΜΜΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, καλώντας παράλληλα την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει:

«Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου
Χάρης Σαββίδης
Ελευθερία Κουμάντου».

πηγη