Ο αντιρατσιστικός νόμος υπάρχει και πρέπει να εφαρμόζεται, τόνισε ο κ. Μουζάλας, ώστε να μην φοβούνται να καταγγείλουν επιθέσεις, ακόμα και οι άνθρωποι που δεν έχουν χαρτιά, προσθέτωντας:

Η κυβέρνηση θα προστατέψει όλους τους ανθρώπους, είτε είναι Έλληνες, είτε μετανάστες, και η αστυνομία οφείλει να βρει τους δράστες. Δουλειά, όμως του ελληνικού λαού είναι να αποδοκιμάσει και να εμποδίσει τέτοιες ρατσιστικές δολοφονικές ενέργειες. Το ίδιο, όπως θα έκαναν αν χτυπούσαν Έλληνες στη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη ή οπουδήποτε.

Ο κ. Μαχμούτ περιέγραψε πως στην περιοχή της Γκορυτσάς Ασπροπύργου δρουν περίπου 35-40 άτομα, που εδώ και ένα χρόνο έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 70 επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών. Μετά από κάθε χτύπημα, απειλούν τα θύματα, «αν κάνετε μήνυση, θα δείτε τι θα πάθετε». Σε ορισμένα περιστατικά, που οι μετανάστες προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία, κάποιοι από τα παραπάνω άτομα πήγαιναν στα σπίτια των καταγγελλόντων και, είτε έβαζαν φωτιά, είτε τους έσπαζαν τα αυτοκίνητα, είτε προέβαιναν σε παρόμοιες πράξεις εκφοβισμού, ανέφερε ο κ. Μαχμούτ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, τα παραπάνω οδηγούν στην υποψία πως αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα στηρίζουν και καλύπτουν τους δράστες.

cnn